bussum 5

Wandel - en natuurcoaching

Ik bied je de unieke ervaring van wandel – en natuurcoaching in de prachtige natuur van de seizoenscamping Fransche Kamp in Bussum of in het Amsterdamse Bos. Tijdens onze wandelingen help ik je om tot rust te komen, je gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Ontdek de Kracht van de Natuur

We maken gebruik van de serene omgeving om je persoonlijke groei en welzijn te bevorderen. Of je nu worstelt met stress, op zoek bent naar meer balans in je leven, of gewoon behoefte hebt aan een moment van reflectie, wandel – en natuurcoaching biedt je de ruimte en begeleiding om je doelen te bereiken. 

Jet Sternefeld element 6

Ik begeleid je graag:

Jet Sternefeld element 8 1

Persoonlijke begeleiding en aandacht

Jet Sternefeld element 8 1

Een veilige en inspirerende omgeving

Jet Sternefeld element 8 1

Methoden en technieken die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen

Jet Sternefeld element 8 1

Mogelijkheid om dieper inzicht te krijgen in jezelf en je levenspad

Jet Sternefeld element 8 1

Versterking van je mentale en fysieke welzijn

De Natuur als Coach

De natuur is een fantastische speeltuin en ontdekplek. De natuur spreekt op een eenvoudige manier tot onze verwonder- en verbeeldingskracht. In de natuur is alles precies zoals het is, beweegt alles op zijn eigen tempo, ‘gewoon’ in het moment. Jij hebt jouw ritme en net als alles in de natuur groei jij ook precies zoals je bent. Door de natuur (in jou) in te zetten, vindt er wat zich van binnen al is, zijn weg naar buiten. Want alles wat je nodig hebt, zit al in je! Door het avontuur aan te gaan, mee te bewegen en stil te staan bij wat zich aandient, werken we aan wat er op dit moment niet lekker loopt.

De natuur werkt aardend, verfrissend, inspirerend en verhelderend! En door te wandelen kom je in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Je zintuigen worden geprikkeld en aangesproken, zo kom je makkelijker uit je hoofd en ben je meer aanwezig in je lichaam, dichter bij jezelf. Zo kun je makkelijker vanuit jezelf bewegen. Door creatieve natuuropdrachten te doen en natuurspel te integreren, is het een ware ontdekkingstocht in jezelf. Een heus avontuur waarbij je nooit weet wat je tegenkomt. Een omgevallen boom, vallende bladeren, een plotselinge regenbui – wat doet het met jou en wat vertelt dat over jou? In de natuur vind je waardevolle schatten, die precies op dat moment voor jou een speciale betekenis kunnen hebben en net als de natuur weer kunnen veranderen.

bloemen

De natuur geeft een prachtige weerspiegeling van wat er nu, op dit moment in jou speelt.

coaching busssum 2

Wat maakt wandel -en natuurcoaching uniek?

Groen is goed voor lichamelijke en geestelijke gezondheid: Natuur reduceert stress bij wandelcoaching. Wandelend in de natuur gebeurt er iets bijzonders met mensen.

Jet Sternefeld element 8 1

Being away: Je bent even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Dit effect treedt snel op zodra je in een groene omgeving bent.

Jet Sternefeld element 8 1

Soft fascination: De natuur trekt automatisch de aandacht, zonder dat het moeite kost. Dit komt door de fractale structuren in de natuur. Hoewel de natuur er op het eerste gezicht chaotisch uitziet, zit er een herhalend patroon in. De tak van een boom is als een kleine boom, en het blad heeft ook de vorm van een klein boompje. De natuur trekt de aandacht zonder dat het moeite kost.

Jet Sternefeld element 8 1

Putting in perspective: Zijn en wandelen in de natuur helpen ons ervaringen, gedachten, en gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.

Jet Sternefeld element 8 1

Pleasing our senses: De natuur biedt zintuiglijke sensaties. Zoals de wind door je haren en op je wangen, de geur van het bos, de stilte, vogelgeluiden, een gladde kastanje in een prikkende bolster voelen, een veer van een uil. Dit helpt om los te komen van dagelijkse beslommeringen. Het biedt een mindful ervaring waarin ruimte komt voor compassievolle (zelf)reflectie, het accepteren van emoties en het in actie komen voor diepe wensen. Vaak moedige acties voor dingen die je eerst niet durfde. Natuur brengt je in beweging.

Jet Sternefeld element 7

Coaching op maat

Ben je benieuwd of het tussen ons klikt en hoe ik jou het beste kan begeleiden? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik vertel je met liefde alles over mijn aanpak en jouw mogelijkheden. De consulten worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.