jet sternefeld 20

Team opstellingen en coaching

De dynamiek binnen een team is allesbepalend voor de effectiviteit en het werkplezier van jou en je collega’s. Werken met opstellingen biedt inzicht en oplossingen. 

Team opstellingen

Wat maakt dat een team er niet uithaalt wat erin zit? Een ongezonde balans in het team kan leiden tot interne concurrentie die het overkoepelende doel geen goed doet. Ook machtsverhoudingen of relaties binnen een team kunnen voor spanning of een onveilig of opgejaagd gevoel zorgen. Begeleiding en werken met team opstellingen biedt uitkomst.

Jet Sternefeld element 6

Ik begeleid je graag:

Jet Sternefeld element 8 1

Heb je het gevoel dat je team niet goed loopt?

Jet Sternefeld element 8 1

Voel je je onveilig of niet op je gemak in werksituaties?

Jet Sternefeld element 8 1

Komen je kwaliteiten niet goed uit de verf? 

Een soepel draaiend team

Leidinggevenden zijn vaak te nauw betrokken bij een team om te kunnen zien wat er speelt binnen een groep. Met begeleiding en methodisch werken met team opstellingen kan de oorzaken van een minder goed functionerend team aan de oppervlakte brengen.

Disbalans binnen een team ontstaat als teveel teamleden dezelfde rollen hebben. Dit kan leiden tot ongezonde concurrentie, omdat de teamleden erkenning missen in hun werk. 

jet sternefeld 6

Wanneer binnen een sociaal systeem patronen zich blijven herhalen, stagneert de ontwikkeling

Waar werken we aan?

Balans in je team

Teamopstellingen geeft het team inzicht in de relaties binnen het team en is een goed uitgangspunt voor het versterken van onderlinge relaties en samenwerking. Wat komt er aan de orde? Machtsverhoudingen of relaties binnen in het team kunnen zorgen voor spanning en een onveiligheid. Disbalans ontstaat ook als teveel teamleden dezelfde rollen hebben. Dit kan leiden tot ongezonde concurrentie, omdat de teamleden erkenning missen in hun werk. Ze verliezen hierbij het overkoepelende doel uit het oog. Ongezonde concurrentie is het meest voorkomende gevolg van disbalans in een team.

Richting in het team

Welke kwaliteiten zijn er aanwezig binnen het team
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team beter met elkaar gaat samenwerken?
Waarom zijn bepaalde teamleden soms met elkaar in conflict?
Is de visie voor het team helder en staat iedereen achter deze visie?
Hoe kunnen wij als team omgaan met veranderingen?
Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op?
Hoe krijgen wij ons team doelgerichter en efficiënter?

Ruimte voor diversiteit, gelijkheid en inclusie

Binnen een team moet iedereen zich veilig en gewaardeerd voelen. Diversiteit, gelijkheid en inclusie spelen daarom een steeds belangrijker rol binnen teams en bedrijven. Diversiteit verwijst naar het hebben van werknemers uit verschillende groepen in termen van geslacht, etniciteit, religie, seksuele geaardheid, leeftijd, etc. Inclusie verwijst naar het waarderen en integreren van de perspectieven van de verschillende werknemers. Diversiteit en inclusie zorgen ervoor dat werknemers zich gelukkiger, comfortabeler en meer betrokken voelen.

Altijd maatwerk

Team coaching is maatwerk en er wordt gekeken waar het team staat en wat het nodig heeft? Vragen staan centraal als: Welk leiderschap is nodig? Hoe werken teamleden onderling samen. Wat zijn de knelpunten? Welke groepsdynamiek is er in het team? Welke kwaliteiten heeft ieder individu en waarin vullen teamleden elkaar aan? Mist het team een kwaliteit? Wat waarderen teamleden in elkaar? Dit alles komt aan de orde in een oriënterend gesprek. 

Jet Sternefeld element 7

Coaching op maat

Ben je benieuwd of het tussen ons klikt en hoe ik jou het beste kan begeleiden? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik vertel je met liefde alles over mijn aanpak en jouw mogelijkheden.