jet sternefeld 17

Jet Sternefeld - de Beer

Business antropologe, coach & therapeut, moeder en ervaringsdeskundige

Ik ben gespecialiseerd in het werken met trauma’s (emdr, hypnotherapie, innerlijk kind healing), familie- team- en organisatieopstellingen, hoog gevoeligheid en vrouwelijke seksuele wijsheid. In mijn privéleven ben ik getrouwd en moeder van vier prachtige kinderen; een zoon en drie dochters.

Begeleiding vanuit ander perspectief

Het heeft me altijd al geïnteresseerd hoe mensen betekenis geven aan de wereld om hen heen. Na de middelbare school ben ik gaan reizen en alleen en ver van huis kwam ik voor het eerst echt in aanraking met andere religies en culturen. Aan de Universiteit van Utrecht heb ik vervolgens Psychologie en Culturele Antropologie gestudeerd. Deze achtergrond geeft mijn begeleiding een bijzonder perspectief.

jet de beer

In elke volwassene verschuilt een gekwetst kind

Ik ben zelf met vallen en opstaan ‘groot’ geworden en put in mijn therapie uit eigen ervaringen. Als kind en jongvolwassene had ik het niet altijd even makkelijk. Ik was het enige meisje in een gezin met drie oudere broers en toen ik vier was zijn mijn ouders gescheiden. Met mijn vader heb ik na mijn vijftiende 35 jaar lang geen contact gehad, daar heb ik flink mee geworsteld.

Dankzij diverse opleidingen ben ik nu expert in het werken met trauma’s (EMDR, hypnotherapie en innerlijk kind healing), familie- en organisatie opstellingen, hoog gevoeligheid en vrouwelijke seksuele wijsheid. Als partner van een hard werkende man en moeder van vier ben ik overal doorheen gegaan waar iedere vrouw vroeg of laat doorheen gaat. En daar ben ik als een sterkere en volledigere vrouw uitgekomen. Hetzelfde gun ik jou.

“Als therapeut werkt Jet met de onderstroom, zij heeft geleerd om anders te leren kijken en leg onverwachte verbanden en helpt herinneren wat je al wist. Jet haar levenservaring en het zonder oordeel leren kijken naar de ander maakt dat zij open staat voor ieder die op haar pad komt. Zij vindt het geweldig om deel te mogen zijn van elk veranderingsproces.”

Leven vanuit mogelijkheden

Ik weet uit eerste hand wat trauma is. Het opgroeien als kind zonder biologische vader heeft een grote rol gespeeld in de vorming tot wie ik nu ben. Ik help je naar jezelf te luisteren en kan een stem geven aan datgene wat zich moeilijk laat zien, horen en verstaan.

Ik heb het allemaal doorlopen. Het gevoel niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen, afgewezen te worden. Ik ben geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik moeite had met grenzen aangeven. Ik werd een pleaser en een redder. Als iedereen het maar gezellig had, dan was ik veilig.

Door het reizen en door de vele prachtige opleidingen heb ik veel oude ballast losgelaten en ervaar ik nu lichtheid, innerlijke rust, vreugde en geluk. Ik heb me altijd al gerealiseerd dat ik geen speelbal moet zijn van een grillig lot. Ik ben schepper geworden van mijn eigen leven. Ik heb geleerd te leven vanuit het gevoel dat er mogelijkheden zijn, waardoor ik nu heel veel liefde en overvloed ervaart. Dit is precies wat ik alle andere vrouwen ook gun.

jet sternefeld 21
Jet Sternefeld element 2

Vorming en opleidingen

Op mijn elfde begon ik met tennissen. Elke dag stond ik met mijn broers op de tennisbaan om beter te leren spelen. Ik had talent en heb uiteindelijk op hoog niveau tennis gespeeld. Toen ik 19 jaar was had ik drie diploma’s op zak van de mavo, havo en het vwo. 

Na de middelbare school ben ik in mijn eentje gaan reizen, en heb een wereldreis gemaakt door Amerika, Canada, Australië en Azië. Daarnaast heb ik gewerkt als vrijwilliger in verschillende ontwikkelingsprojecten. Alleen en ver van huis kwam ik voor het eerst echt in aanraking met andere religies en culturen. Aan de universiteit van Utrecht heb ik daarna psychologie en culturele antropologie gestudeerd. 

Ik heb mijn veldonderzoek en scriptie in Israël uitgevoerd onder de Ethiopische joden, daarna heb ik zeven prachtige jaren in Israël gewoond en ben daar ook getrouwd. Ik heb gewerkt in verschillende musea en in Givat Haviva, een Joods-Arabisch centrum. Terug in Nederland heb ik de verkorte deeltijdopleiding tot leerkracht in het basisonderwijs (pabo) afgerond en heb ik vijf jaar als juf Jet voor de klas gestaan. 

Door mijn werk op de basisschool kwam ik in aanraking met kinderen die niet lekker in hun vel zaten en extra aandacht & hulp nodig hadden. Als juf had ik daar geen ruimte voor. Ik heb toen verschillende opleidingen gevolgd, zodat ik deze kinderen en hun ouders/verzorgers kon gaan begeleiden. Daarna ben ik als trainer/ docent tien jaar verbonden geweest aan het opleidingsinstituut Sonnevelt-Opleiders voor vitaal leven. Sonnevelt is 9 jaar op een rij ”beste opleider van NL.”

In 2010 opende ik mijn eigen praktijk. Dit was direct een enorm succes en sindsdien heb ik honderden kinderen, pubers, (jong) volwassenen en gezinnen begeleid als kindercoach, levenscoach en psychosociaal therapeut met als specialisatie: trauma, kinderhypnose (o.a. hechtingsproblematiek) en hoog gevoeligheid. Ik hou van studeren en in de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd en ben ik mij verder gaan specialiseren in familie- team- en organisatie opstellingen en vrouwelijke seksuele wijsheid.