jet sternefeld 3

Familie opstellingen

Ontdek de dynamiek en de onderliggende patronen binnen je familie. Deze beïnvloeden je relatie, je gedrag en je gevoelens. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en bewustwording en wijst je de weg naar een gelukkig gezinsleven.

Familie opstellingen

Elke ouder krijgt te maken met zichzelf, we hebben allemaal onze blinde vlekken. De dynamiek van het gezinsleven zal je daarmee confronteren. Via familie opstellingen geef ik inzicht in de gezinsdynamiek. Als je daar bewuster mee omgaat zal je meer geluk in je leven ervaren. Dat maakt je als opvoeder krachtiger en evenwichtiger. 

Jet Sternefeld element 6

Ik begeleid je graag:

Jet Sternefeld element 8 1

Voelt opvoeden als een last en twijfel je over je eigen gedrag?

Jet Sternefeld element 8 1

Het je soms het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat? 

Jet Sternefeld element 8 1

Wil je meer plezier beleven aan je gezin? 

Het onzichtbare zichtbaar maken

Met een familie opstelling onderzoeken we wat er voor jou en je kind op een diepere laag speelt. Er wordt vanuit jouw hulpvraag gewerkt en gefocust op het probleem. Hiervoor werk ik ook met individuele opstellingen en hypnose.

Als jij als ouder aan de slag gaan met jouw aandeel, verloopt de groei, genezing, gedragsverandering bij het kind veel gemakkelijker, soms zelfs zonder verdere behandeling van het kind. De beleving van jou als ouder staat centraal, het is jouw perceptie, zoals jij het ziet en ervaart. Tijdens de opstelling wordt helder waar de energie onbewust stagneert. Het onzichtbare wordt voor altijd zichtbaar. Je laat energie los, waardoor je minder ballast ervaart in je dagelijks leven.

jet sternefeld 9

Waar werken we aan?

Inzicht in het familiesysteem

Werken vanuit een familie opstelling is een manier om jezelf te helen vanuit liefde en respect. Je krijgt inzicht in wat de onderliggende beweging is achter jouw reactie en gedrag. Binnen ieder familiesysteem heerst er een bijzondere loyaliteit ten opzichte van elkaar. Hierdoor hebben grote gebeurtenissen in vorige generaties effect op de jongere generatie. We zien dit concreet terug in gedrag van kinderen, in de relatie ouder-kind en in de relatie van ouders onderling.

Meer ontspannen opvoeden

De stap die ik hierin neem heeft een domino effect op het gedrag van je kind. Opvoeden wordt meer ontspannen! De relatie tussen ouder en kind krijgt vruchtbare grond waarop met alle kennis verder gebouwd kan worden en dan ook stand houdt. Wanneer ieder gezinslid zijn geëigende plek in het gezin en de familie kan innemen, zonder ballast uit het verleden, is opvoeden niet langer een opgave.

Zet jezelf op de eerste plaats, hier word je niet alleen zelf gelukkiger van maar ook de mensen om je heen.

jet sternefeld 6

Andere methodieken

Individuele opstelling

Een individuele opstelling doen we samen. We worden samen ‘opgesteld’ of de therapeut gaat zelf in verschillende posities staan. Ook gebruik ik wel tastbare symbolen zoals houten poppen of vloerankers die (andere) leden van het systeem of de belangrijke thema’s vertegenwoordigen. De personen binnen het systeem kunnen worden geïnterviewd en ingeleefd, waardoor de opstelling steeds meer tot leven komt.

Visualisatie & hypnose

Hypnose is een diepe staat van ontspanning waarbij je gemakkelijk contact maakt met de diepere lagen van je onbewuste, terwijl je gewoon controle blijft houden over je eigen doen en laten. In deze ontspannen staat kunnen we belemmerende dingen transformeren zodat je daarna vrij en onbelast verder kunt. Het blijft magisch om te zien wat er na één sessie al veranderd is!

Waar zetten we dit bij in?

Jet Sternefeld element 8 1

Angsten

Jet Sternefeld element 8 1

Zwangerschap-bevalling trauma’s

Jet Sternefeld element 8 1

Verstoorde hechting

Jet Sternefeld element 8 1

Belemmerende overtuigingen en patronen

Jet Sternefeld element 8 1

Versterken van IK kracht 

Jet Sternefeld element 7

Coaching op maat

Ben je benieuwd of het tussen ons klikt en hoe ik jou het beste kan begeleiden? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik vertel je met liefde alles over mijn aanpak en jouw mogelijkheden. De consulten worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.