jeep

Business retraite

Met je team naar Afrika om de Kilimanjaro te beklimmen en/of  in combinatie met safari of relaxen op het eiland Lamu (Kenia) is de ervaring van je leven en een ultieme leerschool als het om leiderschap en teamwork gaat. 

Avontuurlijke Business Journey’s in Tanzania en Kenia (Lamu)

“Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.”

Avontuurlijke Journey in Tanzania
Jet Sternefeld element 1

Afrika

Samen met je team naar de top

Wil jij ook naar de top samen met je team!

‘Hoog op een berg wordt direct duidelijk of je elkaar versterkt of dat je elkaar in de weg zit. Uiteindelijk gaat het om het gezamenlijke belang, net als in een bedrijf.’ 

(Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom in 1999)

Met je team de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika, 5895 meter) beklimmen, in combinatie met inspirerende trainingen, team- opstellingen en coaching, alles in het kader van teamontwikkeling. Dit is de ervaring van je leven en een ultieme leerschool als het om leiderschap en teamwork gaat. 

Tijdens het klimmen van de Kilimanjaro en ook bij grote veranderingen in je bedrijf zijn onzekerheden en tegenslagen  zelfs gegarandeerd.  Een berg beklimmen is net een project, met een kop en een staart. Je werkt een periode intens met elkaar samen en moet in korte tijd het beoogde resultaat zien neer te zetten.

Lukt het om ook onder druk positief te blijven en elkaar op te peppen en te blijven samenwerken? 

En hoe verleg je je grenzen, zonder eroverheen te gaan?’ 

Wat wil je samen bereiken? 

Kun je met elkaar bespreken waar het echt om draait, ook als het even heel moeilijk is? 

Is er bij iedereen de bereidheid om de vervelende en zware klussen op te pakken? 

Ga je voor elkaar door het vuur? 

Durf en kun je de confrontatie met elkaar aangaan? ‘Niet om verschillen te benadrukken, maar om ze te overbruggen en te benutten. En zo samen verder te komen. Dat is teamontwikkeling’

De Marangu route is de kortste  en meest gekozen route. De enige route met verblijf in berghutten i.p.v. in tenten. Deze route kent zeer grote hoogtestijgingen per dag, het is daarom belangrijk dat je fit bent ( dit betekent dat je ongeveer 5 kilometer zou moeten kunnen hardlopen).

Safari en Kilimanjaro Business Journey (8 dagen)

Je kunt ook kiezen voor een Business Journey met een combinatie van Safari en  Kilimanjaro .

We gaan 2 dagen op safari naar Tarangire National park en Ngorongoro krater om de Big 5 te ontmoeten en kennis te maken met de Masai’s en 2 dagen beklimmen we een groot gedeelte van de Kilimanjaro, de andere dagen worden prachtige trainingen gegeven: team- opstellingen en coaching, authentiek leiderschap, alles in het kader van teamontwikkeling 

Kenia (Lamu) Business Journey (6 dagen)

Je kunt ook kiezen een business journey op het tropisch Afrikaanse eiland Lamu in Kenia. We verblijven op een prachtig resort www.bananahouse-lamu.com waar we een inspirerend programma vol met teamtraining, team -opstellingen en coaching, ademwerk (art of living), mindfulness, yoga  gaan doorlopen. Dit alles in combinatie met activiteiten op het strand, zoals: zeilen, vissen, snorkelen, zwemmen, wandelen en relaxen.

Deze Avontuurlijke Business Journey’s vinden plaats van november tot en met maart en data  zijn  op aanvraag. Meer info en impressie van de journey’s kun je vinden op star field 4 retraites.

vrouwen op het strand
Jet Sternefeld element 1

Kenia